Boka din Green Fee + Hotell

Fuerteventura - Las Playitas Golf

Playitas Golf Course är Fuerteventuras nyaste golfbana. Den invigdes 2009 och dess arkitekt John Chilver-Stainers mål var att åstadkomma en ädel golfbana, lämplig för alla nivåer, men samtidigt krävande för den med lågt handicap.

Golfbanan drar nytta av sina naturliga kullar och sänkor, vilka skapar böljande fairways. Dessutom har 13 av de 18 hålen raviner som ger extra spänning. Vinden är huvudpersonen här i t.ex. hål 3 par 4, med 300 meters nivåskillnad. Samtidigt bidrar dessa höjder och sänkor till en imponerande utsikt på vissa ställen med ett glittrande blå hav som står i kontrast till banans gröna fairways och den svarta vulkansanden.
Det är en originell golfbana vad gäller längden, eftersom den är relativt kort med åtta hål par 3, sju hål par 4 och tre hål par 5. Spelet är roligt, eftersom man får använda många olika klubbor och det är en perfekt golfbana för den som föredrar kort spel. Banans greener är små, snabba och böljande och av bent grass. Detta kräver skickliga slag och om du tappar koncentrationen kan det lätt innebära tre puttar.

Information

Adress
Urbanización Las Playitas Grand Resort.Tuineje. Fuerteventura
Byggnadsår
2009
Designer
John Chilver Stainer
Par
67
Längd ( i meter )
Vit 4792
Gul 4481
Röd 4045
Slope / Värdering av banan
White 117/
Yellow 112/
Red 116/

Värdering

Golfbanans huvudsakliga egenskaper värderade från 1 till 10

Du kommer att tycka om den för...

Tillbaka till listan över golfbanor

Gillar du detta?
Dela med dig!